"Žádné dvě lidské bytosti nikdy nezakoušejí pocity, vjemy či myšlenky zcela stejným způsobem. Vše se mění, je stále jiné. Všchny tyto proměnné se slučují, reagují na sebe, ničí se, vytvářejí nové formy, nápady, 'skutečnosti', takže lidská zkušenost je zkušeností neustálé změny, kterou označujeme jako 'vývoj'.
Zdrojem mého údivu je skutečnost, že většina lidí si buduje své životy na základě přesvědčení, že tyto rozdíly a změny neexistují. Rozhodnou se tyto věci ignorovat a snaží se svůj život naprogramovat nebo ovládat. Plánují, vytyčují si dlouhodobé závazky, rozvrhují si čas, až jsou nakonec sami řízeni svými systémy.
Lidé nestojí o to vědět, že se mění.
Pokud tedy nemají dojem, že to je změna k lepšímu; to jsou potom pro změnu všemi deseti a udělají pro to cokoliv, aby dosáhli 'změn' nebo prosadili byť i nepřirozenou změnu.
(...)
Řečeno hodně zjednodušeně, lidé do jisté míry vědí, že se někdy cítí zvláštně nebo si připadají jinak, ale jen hrstka z nich se opravdu snaží přijít na kloub tomu, proč to tak vlastně je. Většina se to spíš snaží potlačit, a tak žijí schválně úplně opačně."

Cejtim popkorn.

2 komentáře: