blow the blues


Tak mám Facebook. Můžete si mě přidat, jestli chcete. Mám ho teprv necelý dva týdny a už teď mě zase štve. Ale asi mu musím dát šanci.
Touha po prosazení se ve focení mě přešla, vypadá to, že budu tvořit zase do šuplíku. Já moc dobře věděla, proč to tak dělám, ale asi holt člověk občas musí šlápnout vedle, aby zjistil že jde vlastně po správný cestě. Jednou nabydu někde sebevědomí, že to co dělám vlastně není tak špatný, a hned se sesype spousta vážných kritiků, kteří všemu rozumí líp.
Poslední dny se točí ve víru nepopsatelných myšlenek a nevyřknutých slov. Mám toho na srdci hrozně moc a zároveň to neumím říct. Nevím jak. Na slova jsem krátká!





14 komentářů:

  1. Sestří fotky jsou vždycky krásné.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se bojím jít s tím, co dělám někam na veřejnost, aby mi to tam rozcupovali na kousíčky jako hejno hladových krkavců. Pěkně do šuplíku, do bezpečí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Hlavně mě mrzí, jak to lidi hned berou vážně. A nechápou, že ten tvůrce se vyvíjí a hledá názory, který mu pomůžou se zlepšit. Nepotřebuje poslouchat lidi, který si chtějí zvýšit ego. Znamená snad, že když člověk zveřejní svou tvorbu, tak musí být hned dokonalá a čistá a perfektní? To je takovej nesmysl! Nemám tenhle člověčí druh nějak moc v lásce.

      Vymazat
    2. Že takové myšlenky čtu zrovna od vás dvou.
      Obě dvě jste své, podepisuje se to na vašich názorech, na způsobu vaší mluvy, na oblékání... a neděláte si nic z toho, jaký na to má vaše okolí názor. A přitom máte problém s tím, že ti samí lidé mají nesmyslné názory na vaše umění?
      :D Ale no tak... já myslel, že už jste obě dvě velké holky a hloupými komentáři se nenecháte pobuřovat a samy si z toho vytáhnete tu konstruktivní kritiku. Ale že si budete něco dělat z lidí "kteří si chtějí zvýšit ego", to je fakt paradoxní.
      Vydržte to, užívejte si to, vystupujte třeba pod pseudonymem, jestli to nezvládnete, ale probohy nenechávejte si svá úchvatná díla pro sebe.
      Vaše umění si časem najde cestu k lidem kteří ho dokáží ocenit, takže sem s tím.

      Vymazat
    3. moje osobnost rada pohorsuje a z nikoho si nic nedela. moje tvorba chce byt pochopena. PePe, ty sam vis ze vsech lidi nejlepe, ze jsem clovek plny protikladu... ale dekuju.

      Vymazat
    4. Ty seš takovej můj tydýt, víš.. :)

      Vymazat
    5. Tak jo, ještě než to vydám, pošlu ti svou prvotinu na mail. :D

      Vymazat
  3. Y, víšco, nevzdávej to, hlavně to nevzdávej. Ono to ani nejde. Art je droga. A jakmile k droze přičichneš v ranym věku, závislosti se těžko zbavíš.
    Četlas just kids, tak vždycky až bude nejhůř vzpomeň na tu jejich víru v umění na tu nikdy neutuchající naději, že to má smysl.
    Já osobně mám tvoje věci strašne ráda. Bylas jedna z prvních na jejichž pracech jsem se učila poznávat krásu artu. Máš oko a máš cit. Mám tvoje fotky strašně ráda. Ten tvůj přístup ke snímání.
    Nepřemýšlej nad tím jak a proč, to je k hovnu, prostě foť jako doposud. Foť okem a foť citem. Má to smysl.
    v.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rouni, ani slova nemůžou vyjádřit můj vděk! Díky ti za víru v umění a ve mě a za tvou úžasnou schopnost říct to, co potřebuji slyšet (a nějakým způsobem to víš vždycky líp než já).

      Vymazat
  4. Yadnee, ved tu mas kopu pozitivnych reakcii, hoci chapem to - negativne reakcie zvyknu vzdy zarezonovat viac, nez pozitivne - teda aspon u ludi citlivych, zacinajucich s publikovanim. Samozrejme, su tu aj taki, co si na kazdy vycvak hodia mega watermark a podpis xy photograpy/art/ a kritiku neberu, tiez su kritici, ktori proste radi kritizuju, ono je vzdy co kritizovat, a Ty si z toho mozes a nemusis nieco zobrat. Samozrejme, niekedy je na druhej strane vacsia potreba kritizovat a ukazovat, ako velmi sa tomu clovek rozumie, nez pozerat sa a vnimat. ... nepoznam Ta, ale paci sa mi Tvoj postoj, ze beries zverejnovanie veci ako proces a vyvoj - mam pocit, ze v umeleckych a pseudoumeleckych vodach je to skor zriedkave. A tiez si myslim, ze prave takyto postoj je jednym z predpokladov, ze budu vznikat stale lepsie a hlbsie veci. Tolko moj nazor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ah, děkuju za tak milý slova.
      Nejde ani tolik o kritiku na blogu, jako všude kolem. V tom mám blog ráda ... Na tomhle blogu jsem se setkala zatím jen s konstruktivní kritikou a popřípadnou chválou .) Tím se samozřejmě nesnažím říct, že chci jen chválu... Právě ta kritika mi dává nejvíc, ale člověk ji musí umět podat.
      Nesmírně si vážím všeho, co jsi napsala. Včetně tvého pochopení. Přesně taková slova potřebuje člověk čas od času slyšet, aby jej povzbudila a uvedla zpátky na správnou cestu. Já si z kritiky dokážu vybrat to důležité, vůči lidem a jejich názorům jsem už dost otrlá a naučila jsem si je nepřipouštět příliš k tělu. Přesto se občas dostanu na místo, kdy mě mrzí každé špatné slovo. Ale myslím, že každý "umělec" takový pocit pochybností a zbytečnosti zná. Vždyť umělci jsou koneckonců stvoření křehká a citlivá...

      Vymazat
  5. vše důležité už bylo řečeno, takže se nabízí možnost opakovat ty nejkrásnější věci znova a znova (koloběh je tedy i cílem)
    a pokud se slovo jeví jako aktuálně nefunkční prostředek, tak zkus využít svých rozvířených myšlenek k vyjádření... tak jako tak je to pohyb

    OdpovědětVymazat